Technólogia

Először az ablak zárszerkezeteit, működőképes állapotba hozzuk, ha szükséges, akkor megjavítjuk, felújítjuk, végső esetben kicseréljük.

A deformációk csökkentése érdekében elvégzünk  egy egyszerű passzítást.

Egy speciális szerszámmal a nyíló szárnyban 6-8 mm mély 3 mm széles hornyot készítünk. Ebbe a horonyba, egy célszerszámmal beültetjük a kör keresztmetszetű speciális szilikonkaucsuk szigetelő anyagot.

Régi ablakok kiválóan szigetelhetők a speciális Svéd technológiával.

Az ablak hosszabb távon tökéletesen fog működni, mert a zárszerkezet és a  vasalat karbantartását elvégeztük. A résnek megfelelő vastagságú szigetelőanyagot építünk be. Nyitása zárása pontos lesz.  Nem kell vele vesződni.

A speciális szigetelő-anyag a résnek megfelelően LEGO szerűen összerakható (6-12 mm), ezért lesz tökéletes a szigetelőképessége.

A speciális gépeknek köszönhető, hogy a munkálatok során nincs por, kosz, szemét nem kell  utánunk takarítani.
Kezdjük az ablakokkal

1. Ablakok réseinek tömítése. 20 %
2. Korszerű árnyékolástechnológiával, fényvédelemmel 10%
3. A tető, illetve a tetőfödém hőszigetelése.  5%
4. Homlokzati falak utólagos hőszigetelése,  a külső oldalon. 10%
5. Pincefödém hőszigetelése. 3%
6. Lábazati hőszigetelés. 2%

Hol érdemes tehát beavatkozni?

Ha zárt ablak réseit összeadjuk akkor egy levelezőlap nagyságú hézagot kapunk

A nyílászárók réseinek tömítése a legcélszerűbb, a speciális tömítőrendszer viszonylag alacsony ára és a gyors (1-2 éves) megtérülési idő miatt.

Az ablakok cseréje termo üveges ablakokra, általában a leglassabban megtérülő beruházásnak számít.  (15-20 év). Gyakorlati tapasztalataink, egyértelműen igazolták, hogy azonos jellégű épületeknél közel azonos energia-megtakarítást eredményez az ablakcsere és az általunk alkalmazott hőszigetelési eljárás.

Ahol nyílt égésterű tüzelőberendezés üzemel ott a friss levegő utánpótláshoz és a szellőzéshez szükséges légréseket nem szabad eltömíteni!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>