A szigetelés

Jobb közérzetet  teremtünk!

A mostanában szokásos nagy mennyiségű csapadék befolyik az ablakon, eláztatja a falat, összegyűlik a padlón, bejut a villanyvezetékek közé stb.

Tudja, hogy, ha az ablakok  réseit összeadjuk,  akkor legalább egy levelező lap nagyságú hézag keletkezik?

Ablakonként 20×25 cm-es nyíláson keresztül télen-nyáron szellőzik a lakás, de ekkora résre nincs szükség. Természetesen itt kétirányú forgalom van  a meleg, kifelé megy a hideg, befelé jön, (nyáron fordított az irány) vele együtt bejön a por, a piszok a szmog, a zaj, és még huzatot is csinál.

A régi ablakok ennél nagyobb hézagot is tudnak produkálni. Az utólagos szigetelés során a  rések jelentősen csökkennek, a szereléskor arra törekszünk, hogy csak egy gyufásdoboz nagyságú rés maradjon. Az utólagos szigetelés precíz, tartós, hosszú életű, ezért az elkövetkezendő 20 évben az ablakok szigetelésére nem lesz gondja.

A gázárak emelkednek, a fűtés (nyáron a hűtés) egyre többe és többe fog kerülni.

Nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy az ablakokat 10 évenként kicserélje, pedig a legtöbbet az ablakoknál lehet megtakarítani. (Megtakarítás: szigeteléssel max. 20-25 % üvegcserével 3-5 %)

És mint látjuk az egészség és a komfortérzet sem közömbös.

Tehát a XXI. század technológiájával készült, régi nyílászáró szerkezetek utólagos szigetelését egy végleges megoldásnak is tekinthetjük, mert a nyílászáró szerkezetek szigetelése egyenértékű lesz az újakéval.

Mikor lehet a nyílászárókat utólagosan szigetelni?

Faszerkezetű ablakokat, ajtókat, akkor tartjuk szigetelés szempontjából megfelelőnek, ha az anyaga nem korhadt, nem törött, ha esztétikai szempontból mázolással helyrehozható

Pontosan Ön  mit vár el egy ablaktól?

Ugye nem azt, hogy levelező lap nagyságú réseket produkáljon. Inkább azt,

hogy a zárszerkezetei megbízhatóan működjenek és megfelelően zárjon és tömítsen.

Egy vízcsaptól is elvárjuk, hogy megfelelően tömítsen, mert megtanultuk, hogy a csöpögő csapon keresztül a pénz és energia is távozik.

Az ablakcsere is megoldás,  de a megtérülés kb. 20-25 év. A régi ablakok a zárak felújításával és a precíziós szigeteléssel még igen hosszú ideig működő-képesek lesznek.

A speciális gépeknek köszönhető, hogy a munkálatok során nincs por, kosz, szemét nem kell  utánunk takarítani.

Nem csak a pénz számít.

Egyik szállodában a vendégek kényelme érdekében a szobaajtókat is szigeteltük, ami hőtechnikai szempontból nem  volt indokolt, de a zaj ki és bejutása szempontjából a kényelmet szolgálta.

Összefoglalásképpen azt mondhatjuk, hogy a nyílászárók szigetelésének a  felújítását nem lehet csupán gazdaságossági kérdésként kezelni, hiszen eredményeképpen nem csupán egy energia-takarékosabb, hanem egy minőségileg magasabb kategóriájú, értékesebb munkateret, vagy lakóteret kapunk, mind hőérzeti, mind akusztikai, mind épületszerkezeti szempontból. A belső tér akusztikailag is kedvező hatást nyújt, csendet, nyugalmat biztosít, valamint az élettér kellemesebbé válik, hiszen a lakásban vagy munkahelyen kellemes lesz tartózkodni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>